tiistai 15. lokakuuta 2013

Spelttipasta vegaanispagettikastikkeella

Tämä on ensimmäinen resepti, jonka olen vuosia sitten itse tehnyt alusta loppuun saakka. Alkujaan kun ryhdyin kasvissyöjäksi, niin helposti tuli ostettua jotain puolivalmiita kastikkeita ja tiesmitä. Siihen aikaan oli jostain syystä enemmän tarjolla kasvisruokaa eineksinä. Tai sitten etsin niitä tietoisesti, koska en vielä hallinnut ruoanlaittoa.  Mutta hyvä ettei niin enää ole! Kokkaustaidot on vähän kasvanut ja tietoisuus ruoan ainesosista on lisääntynyt. Mieluiten syö mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa, joka tulee luonnosta. Soijahan ei sitä ole, mutta on vegaanille hyvä proteiinin lähde. Toki niitä on paljon muitakin eli soijapitoisia tuotteita ei tarvitse joka päivä syödä tai välttämättä ollenkaan. Soijarouhetta on kuitenkin mukava käyttää ruoissa toisinaan :) Tässä ohjeeni:


Spelttipasta vegaanispagettikastikkeella kahdelle




1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 chili
1 iso tomaatti tai 2 pienempää
1/2 paprika
1dl vaaleaa soijarouhetta (tummaan on lisätty väriaineita)
 1, 5 dl vettä
1/2 tlk ruususuolaa
1/2 tlk sitruunapippuria
1 tlk paprikajauhetta
extra virgin oliiviöljyä

Luomu Spelttipastaa

1. Laita soijarouhe turpoamaan n. 10 minuutiksi. Laita pasta ruususuolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Pilko sipulit ja chili.
2. Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä ja lisää sipulit ja chili. Kuullota hetki.
3. Lisää pienen pieneksi pilkotut tomaatit ja paprika. Anna paistua hetken.
4. Lisää turvotettu soijarouhe, vesi ja mausteet. Anna keihua hiljalleen n. 5min. Siivilöi valmis pasta.

Tarjoile pastan kanssa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti