tiistai 3. joulukuuta 2013

Hasselpähkinämaitoa

Pähkinöistä voi tehdä maitoa, jota voi käyttää tavallisen maidon tapaan. Voit juoda sitä sellaisenaan tai voit käyttää sitä leipomiseen jne. Maito säilyy jääkaapissa n. 4 päivää, mutta ainakin itselläni se katoaa yhden päivän aikana :)

Hasselpähkinämaito 1l



3dl kuorellisia hasselpähkinöitä
vettä

9dl vettä
3 taatelia
2tl agavesiirappia
1 1/2 vanilja-aromia
1/2 kanelia
1/2 inkivääriä

1.Laita hasselpähkinät kulhoon ja kaada päälle vettä reilusti. Pähkinöiden tulee peittyä kunnolla. Anna liota yön yli tai n. 7 h. Kaada vesi pois ja huuhtele pähkinät.
2. Laita pähkinät, 9dl vettä ja mausteet blenderiin. Voit lisätä taateleiden ja siirapin määrää, jos tahdot maidosta makeampaa. Sekoita. Siivilöi rouhe pois & pullota maito. 

Maidosta jääneen rouheen voit käyttää hyödyksi leipomisessa. Ohjetta tulossa tuonnenpana. Voit myös pakastaa tai kuivattaa rouheen, jos et löydä sille heti käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti